Lätta bärrutor!
200g smör
6dl socker
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
4 ägg
250-400g färska/frysta bär (hallon, blåbär, vinbär)
Smält smöret i en stor kastrull, låt de svalna ett tag. Blanda sedan samman vetemjöl, socker, ägg och vaniljsocker till en smet. Fyll sedan en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela sedan bären på kakan. Grädda mitt i ugnen på 175grader i cirka 30minuter. Dra kakan ur långpannan och vänd långpannan upp och ner över kakan så den får svalna övertäckt. Skär kakan sedan i rutor.
6dl socker
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
4 ägg
250-400g färska/frysta bär (hallon, blåbär, vinbär)
Smält smöret i en stor kastrull, låt de svalna ett tag. Blanda sedan samman vetemjöl, socker, ägg och vaniljsocker till en smet. Fyll sedan en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela sedan bären på kakan. Grädda mitt i ugnen på 175grader i cirka 30minuter. Dra kakan ur långpannan och vänd långpannan upp och ner över kakan så den får svalna övertäckt. Skär kakan sedan i rutor.
Tips! Gott att servera en ruta med en klick vaniljvisp
Kommentarer
Trackback